O nama:

Kartelo.Galerije

Proljeće 2006. u Splitu
Autor: Ivo Peša

Naiva
Slikar: Ante Vukić

Split
Autor: Nikša Smoje

Povijest

1990

Osnovana firma E-92. Misija firme je "Sa znanjem u Europu 1992.". Otud naziv E-92. Pošto je obrazovanje glavna djelatnost firme, poznatija je po nazivu Škola E-92. U okviru obrazovanja, E-92 drži tečajeve informatike i stranih jezika. U nakladništvu E-92 izdaje knjige iz informatike, autora Ivice Kartela.

1995

Škola E-92 počinje Dopisno školovanje. Tako su svi koji razumiju hrvatski jezik, bez obzira gdje se nalazili, na daljinu mogli pohađati formalne i neformalne obrazovne programe u Školi E-92.

1996

Škola E-92 dobiva svoje prve web stranice. ICT podiže dopisno školovanje na višu tehnološku razinu.

1999

U Školi E-92 počinju s razvojem vlastitog LMS sustava.

2001

Sukladno novom Pravilniku o srednjoškolskom obrazovanju odraslih, Škola E-92 osniva Kartelo ustanovu za obrazovanje u području informatike i stranih jezika. Razvoj LMS-a se nastavlja.

2006

Kartelo ustanova proglašava 2006. godinu svojom Godinom e-učenja. Aktivan je treći redizajn web site-a www.e92.hr.

2007

Godina 2007. je godina socijalnih mreža. Kartelo ustanova uvodi u infrastrukturu obrazovanja tehnologiju Web 2.0. Naši učenici na daljinu, osim sustava LMS_Kartelo, od sad imaju svu našu pomoć u kreiranju osobnog okruženja za učenje (PLE = Personal Learning Environment).

2008

Godina 2008. je godina interaktivnih video knjiga u nakladi Škole E-92. Održano je i prvih 20 sati nastave u virtualnom razredu "licem u lice na daljinu".

2009

Renesansa učenja na daljinu zahvaljujući širokopojasnom pristupu Internetu i razvoju tehnologije virtualnih razreda. Ogromna potražnja za našim zanimanjima. Najveći poslodavac postaje vlastiti dom. Početak razvoja virtualnog tehnološkog parka "Park", socijalnog web site u kojem naši učenici predlažu projekte i povezuju se u timove koji razvijaju te projekte. Prvi veći projekt, e-trgovinu, je pokrenula Danijela Tonković. Od ljeta Ivica Kartelo otvara svoj Twitter račun i do travnja 2011 je stekao 524 "followersa" i napisao 9000+ "twitsa". Učenici dobivaju besplatan hosting za vrijeme trajanja školovanja.

2010

Ožujak, puštamo u rad Henox.hr, prvi veći projekt iz Parka. U travnju nam Kolektiva donosi 57 učenika. Nastavljamo s velikim popustom do 80%. Kraj godine dočekujemo s 111 učenika upisanih te godine, od kojih je 5 iz inostranstva. Pokrenuli projekte Mrmra.org i ZgrabiWeb.com.hr. Naša LMS baza prelazi brojku 1000 učenika! Sudjelovali na Comenius EduMedia Berlin treći put i Japan Prize drugi put.

2011

Nastavljamo s velikim popustom do 80%. Razlog: naš doprinos zapošljavanju i poticaju ljudi na učenje putem interneta. Početak razvoja LMS aplikacija za "pametne" mobitele. Sve više naših učenika pokreće vlastiti business. Natječemo se na Comenius EduMedia Berlin četvrti put i Japan Prize treći put (upravo smo saznali da su sve aktivnosti vezane za JapanPrize otkazane zbog nesreće koja je pogodila Japan). Počinjemo učiti i raditi prototipove modela u kojima se spajaju hardware i HTTP (virtualni i realni svijet, upravljanje preko Weba, mjerenja, analize, GPS, mape itd.). Cijena procesora je još prije 14 godina pala na samo jedan dolar. Cijena interneta je danas niska i tako su stvoreni uvjeti da pojedinci samo sa znanjem, bez početnog kapitala, mogu pokrenuti poslove zasnovane na procesorima i internetu.

2012

Prihod se zadržao na razini onog iz prethodne godine: <20.000kn. Sudjelovali smo na natjecanju JapanPrize.

2013

Prihod se zadržao na razini onog iz prethodne godine: <20.000kn. Sudjelovali smo na natjecanju JapanPrize.

2014

Prihod u prvom kvartalu je već premašio cijeli lanjski >20.000kn. Posljedica je to suradnje s CrnoJaje.hr i uvođenja 4 nova zanimanja: Programer mobilnih aplikacija, Voditelj društvenih mreža, Voditelj sadržaja i Programer odjevnih predmeta. Samo u prvom kvartalu Školu pohađa 100 učenika. Na dan 16.04.2014. u bazi ima 1242 učenika.

Kartelo ukupna ponuda Knjige CD-knjige Download knjige Zanimanja Online tečajevi E-learning CD-ROM MCP pomoć E-knjižnica Multimedija Ekran početnice Klub e-učenja Online učenje stranih jezika Ljetni e-seminari Suveniri Video učenje Za srednjoškolce Konzultacije Rječnik Interneta Donacije Web aplikacije Repeticije


Kartelo  
  • E-trgovina | Moj razred | Zanimanja | Pišite nam | Prijavnica  
  • O nama

  • © 1996 - 2018 Kartelo - ustanova za obrazovanje u području informatike i stranih jezika
    rss