Kartelo virtualna tiskovna konferencija

Poslovanje Kartelo ustanove u 2011.

Ivica Kartelo, 03.02.2012.

 • Prihod: 9.955,55 kn
 • Prihod od Google AdSense i Amazon.com nije uračunat u gornji iznos.
 • Broj zaposlenih: 0
 • Upisanih učenika: 9
 • Broj učenika iz inozemstva: 2
 • Dragan Valjak prvi Kartelo verificirani OOP programer
 • Dragan Valjak pokrenuo projekt županijskih kalendara događaja
 • Danijela Tonković s e-trgovinom Henox.hr pala ispod jednog milijuna na Alexa.com
 • Ivica Kartelo followersa na današnji dan: Twitter 650, Facebook <200
 • Ivica Kartelo nove knjige: 2
 • Jedinstvenih posjetitelja e92.hr + kartelo.org + mrmra.org: 11.363 + 4.669 + 1.474= 17.506
 • Učitanih stranica e92.hr + kartelo.org + mrmra.org: 61.432 + 52.420 + 12.601 = 126.453
 • Svaki dan prosječno e92.hr + kartelo.org + mrmra.org = 48 posjetitelja otvori 346 stranica
 • Od kud su došli kupci na e92.hr, rang lista: Google, Forum.hr, Twitter.com, Facebook.com, Krojacica.net, Kartelo.org/blog
 • Od kud su došli kupci na kartelo.org, rang lista: Google, Twitter, Facebook.com
 • Od kud su došli kupci na mrmra.org, rang lista: Google, e92.hr, WizIq.com, Twitter.com, Convoy-dizajn.com.hr
 • Prvi put je udijel u prihodu od socijalnih mreža i mojih bivših učenika zajedno veći od Google SEO.
 • AdWords: 0 kn
 • Predviđanja za 2012: U prosincu je ostvaren prihod 4.500 kn, a u siječnju ove godine 3.298 kn. Je li to nagovještaj puno bolje godine? Mislim da jest.

Kartelo virtualna tiskovna konferencija

Poslovanje Kartelo ustanove u 2010. godini i planovi za 2011. godinu

Ivica Kartelo, 2.10.2011.

Ukupni prihod: 51.000 kn pa je tako premašen naš plan za 2010. godinu, u kojem smo namjeravali doseći prihod iz 2006. godine.

Ukupno upisanih učenika: 111, kao rezultat pojave Kolektiva.hr koja nam je donijela 57 učenika uz veliki popust. Popust smo zadržali do kraja godine radi promocije online učenja.

Počeo je s radom Kartelo virtualni tehnološki park "Park", a u travnju je učenica Danijela Tonković uvela u poslovanje firme Henox, Mrmra e-trgovinu, Henox.hr. Pokrenut je niz web aplikacija Mrmra.

Dnevna posjeta je oko 150 ukupno na svim našim lokacijama, a na Twitteru i Facebooku Ivica Kartelo ima ukupno 400 prijatelja.

Kupljen je Kindle čitač, pa onda i više knjiga nego ikad.

Planovi za 2011

Povratak na naše redovne cijene. Uvođenje pretežno individualne nastave. Učenike potakniti da izlaze na natjecanja. Uvođenje Kartelo certifikata. Potpuni prijenos poslovanja u oblak računarstvo (osim LMS, virtualnog razreda s pločom, virtualnog tehnološkog parka, CMS, e-trgovine, još i administraciju: račune, ispis uvjerenja i sl.). Predavanja besplatna i naplatna na wiziq.com na engleskom jeziku.

Kartelo virtualna tiskovna konferencija

Poslovanje Kartelo ustanove u 2009. godini i planovi za 2010. godinu

Ivica Kartelo, 18.01.2010.

Godinu 2010. nastavljamo s ovim ekstenzijama za naše učenike, uz nepromijenjenu cijenu osposobljavanja i usavršavanja:

 1. Stjecanje prakse u Kartelo virtualnom parku "Park".
 2. Radionica Internet marketing.
 3. Kontinuirano povezivanje teorije i prakse s poslovanjem i ekonomijom.
 4. Individualna i grupna nastava u virtualnom razredu "Licem u lice" i s bijelom pločom.
 5. Besplatno članstvo u Kartelo klubu e-učenja.
 6. Besplatan hosting.
 7. Pristup svim knjigama u nakladi Škole E-92 d.o.o.
 8. Pomoć pri javljanju na natječaje za posao na adresi www.authenticjobs.com.
 9. Komuniciranje na engleskom ili njemackom kao priprema za osvajanje poslova na stranom jeziku.
 10. Povezanost s profesorom u realnom vremenu preko Twittera, Skypea, IM-a.
 11. Pripreme za nastupe na konferencijama.
 12. Pomoć u pokretanju vlastitog posla ili projekta.
 13. Konzalting u e-poslovanju.
 14. Besplatno sve Kartelo web aplikacije (E-trgovina, CMS, LMS, Blog, Mikroblog, Park...).

Prihod u 2009. godini

U prošloj, 2009. godini, u Kartelo je upisano ukupno 12 učenika, od kojih:

 1. 7 učenika u zanimanje Web kreator,
 2. 3 učenika u zanimanje Internet programer,
 3. 1 učenik u zanimanje Prodavač putem Interneta,
 4. 1 učenik u zanimanje Specijalist uredskih aplikacija.

Kartelo ustanova ostvarila je ukupni prihod 33.430,33 kn, što je 25% rast u odnosu na prethodnu 2008. godinu, kad je zabilježen najniži ukupni prihod Kartelo ustanove od njenog osnutka.

Kartelo ustanova radi 100% za nepoznatog kupca i od 2006. godine 100% online.

Ciljevi Kartelo ustanove u 2010. godini su:

 1. Pomoći da se zaposli bar 10 Kartelo online učenika na izvoznim poslovima.
 2. Ostvariti prihod 41.000 kn jednak onom iz 2006. godine.

Poslovanje Kartelo e-učenja u 2006/7/8. i prognoze za 2009.

Ivica Kartelo, 9. siječnja 2009.

2006. 2007. 2008.
 • Zadržavanje posjetitelja: 10:23 minuta
 • Dnevno posjetitelja: 212
 • Zadržavanje posjetitelja: 18:57 minuta
 • Dnevno posjetitelja: 260
 • Zadržavanje posjetitelja: 27:36 minuta
 • Dnevno posjetitelja: 309

U protekle tri godine na Web-u se dogodila promjena koja me podsjeća na ovaj događaj u mom djetinjstvu šesdesetih godina prošlog stoljeća. Jednog dana na igralištu, netko od djece reče "Otvorio se dućan u kojem sam uzimaš što želiš kupiti. Samoposluživanje!". To je za našu dječiju maštu tada bio nevjerojatan događaj. Do tada smo znali samo za tetu Katicu i njen dućan s pultom iza kojeg se još nismo ni vidjeli. Mi teti Katici novce, koje smo od kuće nosili u stisnutoj šaci, točno izbrojene, a teta Katica nama stavi kruh u platnenu vrećicu, koju smo držali rukama, prebačenu preko ramena. I sad odjednom više nema tog pulta! To je nešto nemoguće! I naša mašta je proradila, a uglavnom je bila vezana uz sigurnost - pa nitko neće plaćati! Nema pulta, nema plaćanja!

U samo godinu dana, 99% mojih učenika otvorilo je svoj profil na Facebooku. Skype, Windows Live Messenger, iPod, iPhone, Blog. Umjesto surfanja Web-om, mi komuniciramo Web-om. Kreiranje web stranica zamjenjeno je s kreiranjem vlastitih grupa, profila, blogova.

Za Kartelo, online ustanovu za obrazovanje u području informatike i stranih jezika, bolji se razvoj događaja od toga nije mogao zamisliti. S jedne strane je ogroman skok potražnje za našim zanimanjima na tržištu rada, a s druge strane, naš virtualni razred je sad postao pravi pravcati razred u svakom domu. Web kamera, zvučnici i mikrofon uz postojeći PC, dovoljni su da naš učenik postane aktivni sudionik virtualnog razreda na daljinu. Takav razred ima bijelu ploču na kojoj otvaramo prezentacije, baš kao što to činimo i u klasičnom razredu pomoću projektora. Po virtualnoj ploči piše profesor dok predaje, a učenici slušaju. Učenik digne ruku i profesor mu dodijeli pravo pisanja po ploči. Tad učenik piše po ploči i objašnjava, a profesor i ostali učenici slušaju.

Moje prognoze za 2009. godinu u području učenja na daljinu glase: ova će godina biti renesansa e-učenja! Tko je god do sad bio na mojoj nastavi u virtualnom razredu, bio je ugodno zatečen mogućnostima koje su se otvorile. Bilo je sve kao u realnom razredu, samo je fokusiranost svakog od nas na subjekt nastave bila mnogostruko veća!

Okruženje za učenje je, dakle, ovakovo.

Postoji hipermedij kojeg zovemo Web. Pomoću svog prijenosnog uređaja ili stolnog računala smo stalno spojeni na taj hipermedij. U bilo kojem trenutku godine, tjedna, dana, učenik bira izvore informacija (izvore znanja): svoje kolege iz razreda, svoje prijatelje, online učitelje, izvorne govornike ako je strani jezik u pitanju, online knjižnice, LMS-ove, Wikipediju, Google, roditelje, virtualne razrede u živo ili snimke istih, web stranice, web kamere, filmove, audio zapise. Bira izvore informacija koji njemu odgovaraju i stalno provjerava nove koje su mu preporučili prijatelji ili ih je sam otkrio. Tako svatko od nas stvara svoje informacijsko okruženje koje je istovremeno i naše obrazovno okruženje. To je kao da gradimo svoju vlastitu školu i u njoj zapošljavamo svoje učitelje, i unosimo knjige, filmove, zvučne zapise po našem izboru. Sigurno ste pomislili na neke svoje omiljene učitelje, ili autore. Ali mogućnosti su puno veće! Učitelji mogu biti i stranci, a izvori znanja mogu biti na jeziku kojeg vi znadete.

Gradite li svoju virtualnu školu? Gradite, gradite.

Ako pogledamo milijune radnih mjesta koja se nude preko Interneta za rad od kuće, onda imamo na umu kako naša konkurencija ubrzano gradi svoje virtualne škole. Vrijedi pravilo: jak si onoliko koliko je jaka tvoja virtualna škola. A to je čudna neka škola. Svaki dan je djelomično razrušite, ali i napravite neku novu kulu. Vaš cilj se zna. Naumili ste osvojiti onaj posao u New Yorku, posao Web kreatora. Imate najnovije prijenosno računalo na stolu, iPhone u džepu i brzi Internet. Kakvu vi vlastitu školu gradite!!! Vi ćete osvojiti posao koji god naumite!

I za kraj nešto o formuli uspijeha u učenju

Usporedit ću učenje matematike s rukometom. Naši rukometaši ovako žive godinama i uspješni su na svijetskoj razini.

Rukomet --------->Pravila/Primjena/Vježba/Igra/Pobjeda

Naši matematičari ovako žive godinama i također su uspiješni na svijetskoj razini.

Matematika ----->Pravila/Primjena/Vježba/Ispit/Ekspert

Nema razlike u načinu rada između uspiješnih matematičara i uspiješnih rukometaša. Ista putanja vrijedi za sva zanimanja:

Zanimanje ------>Pravila/Primjena/Vježba/Osvajanje tržišta.

Svako zanimanje je igra! Volimo svoju igru!

 

Zaključak

Mnogi danas imaju pristup Internetu. Ove 2009. godine će im se pridružiti i novi korisnici. Svi oni počinju graditi svoje virtualne škole prema projektima koje žele osvojiti. Projekt kojeg želimo osvojiti je prezentiran na Internetu i sve konkurentske prednosti su navedene. Izvori znanja su također prezentirani na Internetu sa svim svojim konkurentskim prednostima. Na nama je samo da baš te konkurentske prednosti dovedemo u svoju virtualnu školu, usvojimo ih i prije od suparnika se prezentiramo investitoru. Projekt je osvojen! Mi smo zaposleni!

Kartelo ukupna ponuda Knjige CD-knjige Download knjige Zanimanja Online tečajevi E-learning CD-ROM MCP pomoć E-knjižnica Multimedija Ekran početnice Klub e-učenja Online učenje stranih jezika Ljetni e-seminari Suveniri Video učenje Za srednjoškolce Konzultacije Rječnik Interneta Donacije Web aplikacije Repeticije


Kartelo  
 • E-trgovina | Moj razred | Zanimanja | Pišite nam | Prijavnica  
 • O nama

 • © 1996 - 2018 Kartelo - ustanova za obrazovanje u području informatike i stranih jezika
  rss